Продукти, що містять магній у великій кількості

Організм людини містить майже всі мікроелементи, що знаходяться в природі, але в дуже маленьких кількостях. Від кожного з них залежить функціонування життєво важливих процесів. Складні хімічні реакції впливають на обмін речовин, який залежить від постачання клітин мікроелементами. Це каталізатори, які сам організм виробляти не може, він отримує їх з їжею і водою. Дефіцит одного мікроелемента може викликати надлишок іншого, що послужить збоєм роботи всіх органів.

Магній – основний мінерал, від якого залежить більшість процесів. Він не зустрічається в природі у вільному стані, але завжди взаємодіє з іншими речовинами. Цей мікроелемент задіяний більш, ніж триста ферментних процесах. Він активно бере участь у видаленні токсинів і розщепленні глюкози. У синтезі білка без магнію неможливе створення ДНК, Регенерація тканин і органів також не обходяться без магнію.

Що відбувається, коли в організмі не вистачає магнію

  • збільшується доза кальцію, від чого судини втрачають еластичність;
  • наступає швидке стомлення і порушення сну, що заважає надпочечникам вчасно виробляти потрібні гормони;
  • в нирках і жовчному міхурі починають утворюватися пісок і камені;
  • підшлункова залоза не справляється з нормою глюкози;
  • захворювання суглобів;
  • прискорене серцебиття і недокрів’я;
  • погіршується апетит, з’являється нудота і блювота;
  • сухість волосся і крихкість нігтів;
  • судоми кінцівок;
  • алергія.

Якщо організм не отримує магній довгий час, знижується імунітет і виникають патологічні стани.

Але занадто велика кількість цього мікроелемента також може привести до поганих наслідків: низький артеріальний тиск, головні болі, крихкість кісток, посилюються процеси гальмування в нервовій системі.

Причини нестачі магнію в організмі змушують заповнювати цей важливий мінерал.

  • шкідливі звички;
  • вплив спеки;
  • важка фізична робота;
  • вагітність;
  • стреси.

Але основною причиною є незбалансоване харчування і недоотримання магнію з продуктів. Різні хімікати, якими обробляють рослини, вимивають магній з складу овочів і фруктів. Якщо в організмі підвищений кальцій і фосфор, магній не буде засвоюватися в нормальних кількостях. Для того, щоб доставити всі мікроелементи в організм краще харчуватися овочами та фруктами, вирощеними своїми руками. Риба і м’ясо, довго зберігаються в замороженому вигляді, втрачають всі корисні мінерали. Щоб заповнити потрібну кількість речовин, необхідно вживати продукти, що містять магній у великій кількості.

У яких продуктах міститься найбільше магнію

Їжа, багата магнієм покращує дихання клітин і благотворно впливає на репродуктивну систему людини. Тривожність, безсоння, депресивні стани йдуть із заповненням мікроелемента, поліпшується робота серцево-судинної системи.

Також підвищується якість відтоку жовчі і стимулюється перистальтика кишечника.

  • насіння соняшнику та гарбуза. У насінні міститься не тільки магній, але і вітамін Е, що впливає на красу, ріст волосся і нігтів;
  • всі види горіхів мають особливість заповнювати практично будь-мікроелемент;
  • зерна пшениці також доставляють в організм вітаміни С, Е і бета-каротин. Слід вживати пророщені зерна. Для цього потрібно помістити в невелику кількість води і залишити в теплому місці на два дні;
  • морепродукти корисні ще й вмістом йоду, фосфору, заліза;
  • гречана й пшенична крупи призначаються при багатьох захворюваннях в правильний раціон;
  • згущене молоко містить набагато більше магнію, ніж просте;
  • шоколад. Хоч і заборонений при багатьох дієтах, але прекрасно заповнює брак мінералів і «гормон щастя» – ендорфін, який допоможе позбутися від стресів і депресій;
  • морська риба, м’ясо кролика і шинка. Кролик – абсолютно дієтичне м’ясо. Шинка містить білок, відновлює тканини і виробляє антитіла для боротьби з інфекцією;
  • бобові і яйця. Яйця містять достатньо кальцію і натрію, швидко підвищують імунітет, містять холін, живить клітини мозку. Квасоля, горох і боби доставляють в організм амінокислоти, які легко засвоюються;
  • всі фрукти, овочі і ягоди, які бажано вживати в сирому вигляді;
  • авокадо і інжир.

Для того, щоб організм не страждав від нестачі магнію, необхідно на добу споживати його близько 400мг. При рецидивах споживання цього елементу різко збільшується втричі. Також мінерал доставляє в організм жорстка питна вода.

Варто лише підібрати правильні продукти, і відсоток магнію в організмі нормалізується відразу, що допоможе позбутися багатьох проблем і хвороб. Головне – пам’ятати, що при деяких захворюваннях продукти, що містять цей мікроелемент, не рекомендується вживати в їжу, тому краще звернутися до дієтолога, який призначить правильно збалансоване харчування.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *