Оселедець під шубою – головна страва новорічного столу

Всім привіт, шановні читачі Дівчат.

Скоро новий рік і одна з актуальних тем, це як приготувати оселедець під шубою. На новорічному столі вона повинна бути 100%! Як і інші новорічні закуски!

Я розповім вам рецепт дуже смачної шуби, яку нам з дитинства готувала мама. Шуба за традиційним рецептом мабуть сама смачна і нічого там измудрятся, як деякі роблять оселедець під шубою з яблуком або сиром, по моєму це повна маячня. Отже, почнемо.

Інгредієнти для оселедця під шубою

Що нам потрібно для рецепта шуби:

  • Оселедець солона – 2 шт. або 500 грам, але все залежить від об’єму. Можна взяти філе або цілу оселедець, як ви любите більше;
  • Картопля – 5 штук середніх;
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.;
  • Морква – 2 великі;
  • Яйця – 4 шт.;
  • Буряк – 2 великі;
  • Майонез.

Кількість інгредієнтів для оселедця під шубою залежить від масштабу свята та того посуду, в якій ви будете її готувати. Краще всього брати велику і глибоку напівкруглу салатницю. Так як більшість інгредієнтів ми будемо варити, то про це поговоримо окремо.

Скільки варити овочі для салату

Всі складові крім оселедця і цибулі ми відваримо, а потім натремо на крупній тертці.

  • Цибуля дрібно поріжемо і заллємо окропом хвилин на 10, щоб він був м’якше і не мав різкого запаху.
  • Картопля вариться хвилин 30, але у кого то вона буде велика, у кого то дрібна, від цього і залежить час варіння. В процесі протыкайте виделкою або ножем для визначення її стану.
  • Моркву – теж 30-40 хвилин.
  • Буряк вариться довго, близько 2-х годин, якщо буряк велика, то може і довше.

Яйця хоч і не овочі, але їх теж варимо хвилин 10, в круту.

Картоплю і моркву можна зварити разом, буряк окремо, яйця теж окремо.

Коли все готово, зливайте воду і охолоджуйте овочі.

Щоб яйця чистилися легко – потримаєте їх відразу після варіння під струменем холодної води і залиште хвилин на 5.

Для більш швидкого охолодження овочів поставте їх на балкон або лоджію.

Підготовка всіх інгредієнтів для оселедця під шубою

Перш ніж почати процес приготування шуби, потрібно все підготувати. Давайте знову розпишемо по пунктах.

  • Оселедець – просто наріжемо кубиками, якщо брали цілий оселедець, то попередньо чистимо.
  • Цибуля ріжемо дрібно, заливаємо окропом, через 10 хвилин зливаємо воду.
  • Картопля, морква, буряк і яйця – тремо на крупну тертку і розкладаємо все по різних тарілках.
  • Майонез – він буде служити просоченням між шарами. Щоб він намащувався легко, я розповім вам одну хитрість.

Візьміть трохи гарячого кип’яченого молока і змішайте з майонезом, щоб була консистенція як у сметани і тоді майонез буде легко намазувати і просочення у шуби вийде більш ніжним!

Процес приготування оселедця під шубою – шари

Викладати шубу ми будемо шарами, такий вид салату виходить в рази смачніше. Тим більше що у нас буде оселедець під шубою в 2 шари.

Візьміть велику і глибоку салатницю, змастіть дно невеликою кількістю рослинного масла.

  1. Першим шаром викладаємо картоплю, берете половину від загальної кількості. Розподіляємо рівно по всій поверхні.
  2. Змащуємо майонезом, не так щоб овочі плавали, рівномірно, але промазуємо повністю.
  3. Потім викладаємо оселедець – теж половину і так само розподіляємо.
  4. Цибуля – половину від обсягу викладаємо зверху по всій оселедця.
  5. Промазуємо майонезом.
  6. Моркву – теж 1/2 частини.
  7. Майонез.
  8. Яйце – половина від усього.
  9. Майонез.
  10. Буряк – теж половина.
  11. Теж промазуємо майонезом.

Потім ми знову повторюємо всі шари з початку. Картоплю, майонез, оселедець, цибуля, майонез, морква, майонез, яйце, майонез, буряк і зверху теж майонез.

На цьому процес приготування двошарової оселедця практично завершено. Тепер залишається тільки поставити її в холодильник годин на 8, щоб всі наші інгредієнти просочилися. Вийде просто обалденная шуба.

Оселедець під шубою в один шар

Іноді не хочеться морочитися з двома шарами приготування салату. І можна все зробити в один. Порядок речей того ж, просто не діліть інгредієнти на 2 частини, а викладіть в тому ж порядку в один шар. Різниця у відчуттях в процесі поїдання безумовно є, але коли немає часу, то можна не паритися з двома шарами шуби.

Ось такий чудовий класичний рецепт оселедця під шубою. Використовуйте його і я впевнена, ви анітрохи не пошкодуєте.

А ще, ви просто зобов’язані прочитати нашу статтю – Закуски на новий рік!

Дякую за увагу і до нових зустрічей!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *