Крильця в медово-соєвому соусі

Вітаємо наших улюблених читачів на нашому блозі 33devici.ru!

Сьогодні мова піде про те як можна поласувати дуже смачним і досить простою стравою. Ми Вам розповімо, як приготувати крильця в медово-соєвому соусі. Існує маса способів, але я розповім про 2 найулюбленіших своїх.

Це блюдо дозволить Вам за короткий проміжок часу приготувати страву, яке запам’ятається на довго Вам і вашим близьким.

Перш ніж почати, рекомендуємо надалі ознайомитися і з іншими нашими кулінарними статтями, отже приступимо.

Які ж інгредієнти потрібні для приготування курячих крилець в медово-соєвому соусі?

  • У першу чергу, це звичайно сама курка, а саме курячі крильця давайте візьмемо розрахунок приблизно на кілограм;
  • Друге що нам потрібно, це мед – його потрібно буде попередньо розтопити, якщо це вимагає його консистенція, розтопити мед можна в мікрохвильовій печі, на водяній бані, і в одному із способів прямо на сковорідці, спосіб ми опишемо нижче, меду беремо приблизно 2 столові ложки;
  • Соєвий соус, на кілограм курки приблизно 4 столові ложки, але все залежить від смаків;
  • Часник – беремо 2-3 зубчики, залежить від розмірів та від ваших уподобань;
  • Спеції – само собою сіль і перець, деякі додають чебрець або просто приправу для курки.

З інгредієнтами практично визначилися, якщо ви виберете спосіб запікання в духовці то навколо крилець можна укласти картоплю великими часточками, трохи нижче детальніше розповімо про цей спосіб.

Як подавати крильця

Якщо робимо крила на сковороді, то в якості гарніру можна зробити овочевий салат або рис.

Саме головне що це блюдо просто шалено смачне, і готувати його досить просто. Тому багато мої знайомі роблять це постійно, одного разу спробувавши. Я думаю що ви не будете виключенням. Ті, хто люблять крильця в такому вигляді полюблять їх ще більше з нової сторони. Тому вчіться цього рецепту і потім будете дуже задоволені.

Крильця в медово-соєвому соусі в духовці

Крильця в медово-соєвому соусі в духовці

Рецепт маринаду простий:

Крильця моєму, обов’язково даємо стекти воді, солимо, додаємо перець і приправи, потім додаємо соєвий соус, перемішуємо. До них ж додаємо розтоплений мед. І в кінці порубаний часник. Все це ще раз перемішуємо і ставимо в холодильник на 30-40 хвилин.

Тим часом чистимо картоплю ріжемо його великими часточками. Солимо, додаємо спеції для картоплі або овочів. Перемішуємо і викладаємо на деко.

Тепер візьмемо великий лист, щоб все вмістилося в один шар, змастимо його маслом. На нього викладемо вже заздалегідь замариновану курку.

І по краях приправлений картоплю.

Приготування крилець

Для особливих любителів можна все посипати тертим сиром.

І ставимо все це в духовку хвилин на 30-40 (краще на 40) і запікаємо при температурі 190 градусів.

Через 40 хвилин, вимкніть духовку і дайте крилець постояти хвилин 10-15.

При подачі на стіл можна посипати зеленню і приготувати якийсь соус.

Крильця вийдуть просто смакота, ось побачите!

Крильця в медово-соєвому соусі на сковорідці

Крильця в медово-соєвому соусі на сковорідці

В цьому рецепті принцип приготування буде трохи інший, Тут ми розжарюємо сковорідку, трохи рослинного масла, потім викладаємо мед, соєвий соєвий соус і часник. Трохи даємо схопитися і розтопитися меду. Викладаємо на сковороду наші крильця які можна посолити і поперчити попередньо.

Краще використовувати сильний або середній вогонь. Нам потрібно щоб крильця обжарились і вкрилися рум’янцем. Не даємо крил підгоряти, перевіряємо періодично ступінь готовності, потім перевернемо їх на іншу сторону.

Коли вони добре обсмажаться з двох сторін їх можна дотушить, щоб вони не були сухими. Можна просто додати пів склянки води. Закрити кришкою і поставити на повільний вогонь.

Можна подати на листі салату

Загальний час готовності як правило становить близько 30 хвилин.

Ці крильця можна подавати з рисом або зробити до них овочевий салат.

Тут вже справа смаку.

Ну ось, тепер ви знаєте як приготувати крильця в медово-соєвому соусі. Для любителів поласувати це блюдо просто подарунок. Особисто мені більше подобається рецепт в духовці. Так як крильці в запечном вигляді, та ще і в медово-соєвому соусі – просто смакота!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *