Корисна журавлина при вагітності і чи є протипоказання до застосування?

Журавлина при вагітності дозволяє заповнити всі відсутні мікроелементи і вітаміни, які потрібні молодій мамі, вона підвищує гемоглобін і імунітет організму, знижує стреси і просто смачна. Але може страва нашкодити малюкові і кому варто відмовитися від такого ласощі?

Користь ягоди для мами і майбутньої дитини

Сюжет про те, чим корисна журавлина
Лісова журавлина містить у собі більше 40 мікроелементів і вітамінів майже всіх груп, від імуностимуляторів до фолієвих кислот, фосфору і магнію. Таким чином, вона може не тільки зміцнити ваш організм і вашої дитини, але і запобігти розвитку багатьох захворювань. Розглянемо докладніше, навіщо молодим мамам їсти цей продукт.

  1. Перші 2-3 місяці вагітності у плода починають закладатися органи, і потроху формується тіло. Тут необхідна комплексна вітамінізація, ніж журавлина вам неодмінно допоможе. Ви зможете заповнити недолік аскорбінової кислоти, магнію, фосфору, селену, цинку та інших дуже важливих мікроелементів.
  2. Мамі не можна хворіти інфекційними захворюваннями, особливо на початку вагітності. Вітамін С, який відповідає за захисні функції організму, міститься в журавлині в кількості 128 мг на 100 г продукту – це дуже велика концентрація. Вживаючи продукт за 100 грам в день ви легко зможете звільнитися від безлічі захворювань.
  3. Журавлина вважається потужним антибіотиком природного походження. Вона може вбивати хвороботворні бактерії в організмі людини, знаходити і знищувати віруси. Чим більше її їсти, тим менше шансів підхопити неприємне для дитини захворювання.
  4. Покращує апетит і стан вагітної при токсикозі. Перша половина вагітності не завжди характеризується хорошим самопочуттям організму. Тут як раз кисленька ягода підійде найкраще: вона не викликає відрази, допомагає «проштовхнути» їжу в шлунок і організувати в ньому нормальну кислотність.
  5. Проти набряків. Якщо вони вас турбують, тоді побільше їжте журавлини, вона має сечогінну дію, заодно і організм трохи очистіть від піску і інших шкідливих речовин, які вам не треба.
  6. Зміцнення стінок судин. Скажіть «ні» варикозного розширення вен і кровотеч при вагітності. Тепер ваша серцево-судинна система буде готова до будь-яких випробувань і не підведе вас. Більш того, ягода надає сприятливу дію при розрідженні холестеринових бляшок. Ризик виникнення тромбу в 10 разів зменшується при планомірному використанні журавлини.
  7. Трохи заспокійливого? 100 г журавлини на обід і вечір і ви будете спати як убита. При цьому снодійне не має ніякого згубного впливу на печінку та залози, ви можете вживати його хоч перед кожним сном.
  8. Живете в виробничому районі міста? Тоді журавлина зможе підвищити рівень екологічної безпеки. Завод вона не зруйнує, на жаль, а ось важкі метали допоможе вивести з організму і не дозволить їм засвоюватися.

Як бачите, ця ягода – знахідка для майбутньої мами. Вона позбавить вас від зайвого в організмі і створить сприятливі умови для народження малюка!

Кому може зашкодити журавлина?

Відео огляд про вживання журавлини для вагітних
Сам по собі продукт повністю безпечний, але у деяких мам може бути на неї персональна непереносимість. Також існує ряд захворювань, при яких рекомендують утримуватися від таких продуктів. Розглянемо докладніше.

  1. Наявність органічних кислот. Дитині вони нічого не заподіють – це факт. Здорової матері теж нема чого боятися, а от людині з гастритом, виразкою або аналогічним захворюванням можна вживати журавлину більше 50 г за 1 раз і не більше 3 рази в день. Може бути загострення.
  2. Алерген. Звичайно, журавлина – далеко не апельсин, і таку бурхливу алергічну реакцію не викликає, однак деякі її не переносять. Якщо у вас з’явилася шкірний висип – відмовтеся від цього продукту.
  3. При печії не рекомендується відчуття будуть не самі приємні.

Більше особливих протипоказань немає. Існує ще загальна непереносимість продукту або будь-якої його складової, але це трапляється дуже рідко, оскільки журавлина підходить практично всім. Для уточнення інформації краще порадитися зі своїм лікарем і зробити відповідні аналізи на сумісність продуктів.

В якому вигляді краще є журавлину?

Вам підійде будь приготування, але спочатку вітамінів більше у свіжій ягоді. Найкраще зривати її відразу з куща і є (помити, звичайно), оскільки морожений продукт має вже в 2 рази менше корисних властивостей, ніж свіжий. Якщо необхідно їх зберігати, то краще робити це в звичайній воді. Набираємо півкаструлі, насипаємо туди ягоди і ставимо в холодильник. Ідеальна температура – +5 градусів.

Ще одна смачна корисність для організму – натуральний журавлинний сік. Зберігати його можна просто в холодильнику або відразу ж спожити після соковижималки. Ви отримаєте масу корисних речовин і мікроелементів, які необхідні для вашої майбутньої дитини і вас. Сік рекомендують пити при захворюванні нирок і попаданні інфекції в організм.

Для початку краще розводити журавлинний сік кип’яченою водою, приблизно в пропорції 1:1, щоб він був не такий концентрований і кислий. Це допоможе уникнути проблем з гастритом і алергією (доза буде меншою, можна оцінити ступінь впливу продукту). Розведений сік менше впливає на зубну емаль, що теж важливо. Вживайте розумно та не забудьте прополоскати рот після обіду – бережіть зуби!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *