Халва при грудному вигодовуванні принесе користь або шкоду

Під час годування грудьми жінка повинна дуже уважно відстежувати свій раціон, оскільки від нього залежить не тільки якість і склад молока, а також здоров’я дитини. Деякі продукти, наприклад, солодощі, необхідно в цей період вживати дуже обережно, оскільки вони можуть викликати сильну алергію.

Раціон жінки під час лактації

Відео про харчування годуючої матері
Дієта годуючої жінки – це питання, яке привертає до себе увагу багатьох фахівців. Під час вагітності і в період грудного вигодовування жінка повинна ретельно стежити за тим, що лежить на її тарілці. Деякі продукти значно покращують вироблення молока і насичують його корисними речовинами, а інші можуть призвести до проблем з животиком і появі сильної алергії.

Особливо уважно слід поставитися до перших трьох місяців життя дитини, оскільки в цей час він найбільш піддається дії алергенів, з якими травна система незміцнілого малюка не може впоратися. Харчування матері в цей час має включати свіжі овочі і фрукти, м’ясо і птицю, а також крупи і каші.

Багато фахівців не рекомендують мамам в період лактації вживати солодощі, особливо у перші три-шість місяців після народження дитини.

Проте всі жінки і діти індивідуальні. Що викликає алергію у одних, може жодним чином не позначитися на інших.

Халва при грудному годуванні є предметом численних суперечок. З одного боку ця солодкість має масу корисних властивостей і високу енергетичну цінність, завдяки чому насичує молоко вітамінами, жирами і корисними речовинами, в результаті дитина швидко набирає вагу. З іншого боку – це высокоаллергенный продукт.

Корисні властивості східній солодощі – халва

Ця східна солодкість складається з горіхів, насіння, сухофруктів та інших натуральних добавок. Вона не містить барвників, шкідливих хімічних компонентів, підсолоджувачів, консервантів, тому з точки зору медицини є безпечною для здоров’я матері і дитини. Вона може входити в раціон годуючої жінки, але тільки при індивідуальній переносимості її компонентів.

Корисним властивості цього продукту є:

  • Нормалізація функціонування нервової системи;
  • Поліпшення кровообігу і зміцнення стінок судин;
  • Нормалізація мікрофлори в кишечнику і поліпшення травних процесів;
  • Овуляція у жінки проходить менш болісно;
  • Запобігає розвиток недокрів’я у мами і її дитини;
  • Підвищення обсягу й жирності вироблюваного молока;

  • Поліпшення зовнішнього вигляду нігтів, волосся і шкірного покриву;
  • Піднімає настрій і допомагає подолати післяпологову депресію.

До того ж халва містить корисні рослинні жири, вітаміни і велику кількість мінералів (натрій, цинк, фосфор, залізо, а також харчові кислоти). Солодкість має у складі мальтозу і фолієву кислоту, які сприятливо впливають на організм матері і дитини, а також сприяють відновленню клітин.

Сьогодні на прилавках магазинів можна зустріти різні види халви – фісташкова, арахісова, кунжутна і соняшникова. Однак з точки зору використання під час лактації найкориснішою є остання, оскільки насіння соняшника можуть протягом тривалого часу у собі зберігати корисні вітаміни і поживні речовини. Не варто вибирати продукцію, до складу якої входить натуральний мед.

Може халва нашкодити дитині?

Халва при грудному вигодовуванні може принести не тільки користь, але і стати причиною багатьох неприємностей. Східна солодкість містить велику кількість жирів і лактози, тому може стати причиною загострення алергічних реакцій у дитини – висипу на шкірному покриві і підвищеного свербежу.

Іншими небезпечними наслідками вживання цього продукту є:

  • Висока калорійність, яка може привести до сильного набору ваги дитини, що несприятливо позначається на його стані здоров’я і розвитку;
  • Оскільки халва містить амінокислоти, кальцій, білки, а також вітаміни групи В, С, Е і F, вона може знизити вироблення молока.

Основними компонентами цієї східній солодощі є горіхи і насіння, тому її потрібно вживати дуже обережно, а також стежити за реакцією матері і дитини. Особливо уважно треба підходити до використання її тими батьками, у яких родичі чи члени сім’ї мають алергію на цукор і горіхи.

Як використовувати?

Відео про харчування мами під час годування груддю
Халва при грудному вигодовуванні може бути включена в раціон матері тільки після того, як дитині виповниться шість місяців. Вживання в більш ранній період може спровокувати безліч небажаних наслідків.

Після продовжувати прийом солодощі необхідно протягом декількох днів і обов’язково в першій половині дня, запиваючи чаєм або водою. Не варто поєднувати халву з іншими высокоаллергенными продуктами, оскільки це може спровокувати ряд несприятливих наслідків.

При появі симптомів алергії і зниження обсягу виробленого молока слід одразу ж припинити вживання халви в період лактації. Крім алергії у малюка можуть з’явитися проблеми з травленням – тяжкість і здуття животика, а також рідкий стілець і коліки в кишечнику.

Перш ніж включити цей продукт в раціон, необхідно перевірити організм на чутливість і алергічну реакцію. Для цього годуючої матері необхідно з’їсти невеликий шматочок і перевірити через кілька годин після годування стан і шкіру дитини.

Якщо у дитини не з’являється ніяких неприємних наслідків, можна буде збільшити вживання халви до 100 грам. Однак включати її в раціон не рекомендується кожен день, оскільки при частому вживанні протягом тривалого часу може розвинутися накопичувальна алергія.

Харчування в період лактації є об’єктом уваги багатьох годуючих жінок, оскільки воно впливає на якість і обсяг виробленого молока. Арахіс здатний не тільки підвищити його жирність, але також зробити більш цінним і вітамінізованим з медичної точки зору.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *